Разузнавателни ударни безпилотни апарати на американските Военновъздуши сили MQ-9 Reaper и

...
Разузнавателни ударни безпилотни апарати на американските Военновъздуши сили MQ-9 Reaper и
Коментари Харесай

САЩ прехвърлиха ударни безпилотни самолети в база в Румъния

Разузнавателни ударни безпилотни апарати на американските Военновъздуши сили MQ-9 Reaper и 90 индивида обслувща ги личен състав бяха трансферирани в база в румънския град Къмпия-Турзи, съобщава, като се базира на командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати за Европа и Африка. Според последното, безпилотниците ще послужат за събиране на информация, наблюдаване и разузнаване за поддържането на интервенция на НАТО. 

Военните и дроновете са настанени там за „ нескончаем интервал “ от време, без да се прецизира какъв. Според командващия Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка ген. Джефри Хариган, разполагането на дронове на такова стратегическо място „ обнадеждава съдружниците и партьорите “, като в това време „ дава на съперниците да схванат “, че може да се даде отпор „ на всяка опасност “.

Разполагането на военни и на дронове е в съгласие с управляващите в Румъния, което приказва за „ ангажираността “ на Съединени американски щати към сигурността и стабилността в Европа и е ориентирано към укрепването на връзките сред съдружниците в НАТО и другите европейски сътрудници.

Дроновете MQ-9 Reaper са произвеждане на компания General Atomics и са оборудвани с турбовитлови мотори. Скоростта им доближава 400 км/ч, оптималната височина на полета е 13 000 м, а оптималната дълготрайност – 24 часа. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР